Χρήσιμες ΠληροφορίεςΜεταφορές & Καθημερινότητα

xrisimes plirofories 0001
Ταξί: Υπάρχουν σε όλα τα χωριά του νησιού.
 
Ενοικιάσεις αυτοκινήτων: Στο νησί υπάρχουν εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων.
 
Κέντρα διασκεδάσεως: Στη Θάσο (Λιμένα), στον Πρίνο, στα Λιμενάρια, στον Ποτό στην Παναγιά.
 
Αγορές - Καταστήματα: Στο νησί υπάρχει πληθώρα καταστημάτων για τις αγορές σας. Τα προιόντα είναι λάδι, ελιές (θασίτικη θρούμπα), γλυκά κουταλιού και μέλι.
 
Τράπεζες: Στην πόλη της Θάσου, στην Σκάλα Πρίνου και στα Λιμενάρια.
 
Υγεία: Στην πόλη της Θάσου και στα μεγάλα χωριά, υπάρχουν ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και φαρμακεία. Στον Πρίνο υπάρχει το Κέντρο Υγείας και φαρμακείο. Η Θάσος διαθέτει, επίσης, ειδικό καράβι ασθενοφόρο για τη μεταφορά επειγόντων και βαριών περιστατικών στο νοσοκομείο της Καβάλας.


Αεροπορικές συγκοινωνίες: Η Θάσος δεν έχει δικό της αεροδρόμιο και εξυπηρετείται από το αεροδρόμιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, που κατά καλή σύμπτωση βρίσκεται στην απέναντι ακτή και κοντά στο λιμάνι της Κεραμωτής, στον κάμπο της Χρυσούπολης. Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει πληθώρα πτήσεων από και προς τα σημαντικότερα αεροδρόμια της Ευρώπης. Σε μια περίπου ώρα οι επισκέπτες βρίσκονται από το αεροδρόμιο στη Θάσο. Μία άλλη δυνατότητα είναι και το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης.


Χερσαίες συγκοινωνίες: Όλο το οδικό δίκτυο του νησιού είναι ασφαλτοστρωμένο. Η κύρια οδική αρτηρία είναι ο περιφερειακός δρόμος "γύρος του νησιού", το μήκος του οποίου είναι 98 χλμ. Μέσα στο νησί, η συγκοινωνία γίνεται με λεωφορεία, τα οποία, με αφετηρίες τον Λιμένα (Θάσο) και την Σκάλα Πρίνου, φθάνουν σε όλα τα χωριά του νησιού, αλλά και στα ακρογιάλια, και έχουν ανταποκρίσεις στην άφιξη ή αναχώρηση των πλοίων. Όμως, τρεις φορές την ημέρα, τα λεωφορεία κάνουν το "Γύρο της Θάσου", μεταφέροντας κατοίκους και επισκέπτες στα παράκτια χωριά, αλλά και σε όλα τ' ακρογιάλια.

Έτσι ο επισκέπτης μπορεί να επιβιβαστεί στο πρωινό λεωφορείο, να σταματήσει σε όποιο παράκτιο χωριό ή ακρογιάλι θέλει και με το απογευματινό λεωφορείο να συνεχίσει τον κύκλο. Οι αναχωρήσεις γίνονται σε τακτές ώρες, που κατά την καλοκαιρινή περίοδο είναι συχνότερες.
 


Θαλάσσιες συγκοινωνίες: Η Θάσος συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με τρεις θαλάσσιες γραμμές, δρομολόγια στις οποίες εκτελούν ferry boats. Η μικρή διάρκεια της διαδρομής χαρίζει στον ταξιδιώτη την απόλαυση ενός ευχάριστου θαλάσσιου περίπατου. Μία σύνδεση εκτελεί το δρομολόγιο Κεραμωτή - Θάσος (Λιμένας) (ναυτ. μίλ. 6, διάρκεια 30-40 λεπτά). Η δεύτερη σύνδεση εκτελεί το δρομολόγιο Καβάλα - Σκάλα Πρίνου (ναυτ. μίλ. 18, με διάρκεια 75 λεπτά). Η τρίτη το δρομολόγιο Νέα Πέραμος - Σκάλα Πρίνου (ναυτ. μίλ 18, με διάρκεια 75' λεπτών). Η Νέα Πέραμος βρίσκεται 20 χιλιόμετρα δυτικά της Καβάλας, επί της Εγνατίας οδού. Όλα τα ferry boats αναχωρούν σε τακτές ώρες και κατά τη διάρκεια του θέρους πυκνώνουν τα δρομολόγια τους, λόγω της μεγάλης κίνησης.